Mystérium Orióna: Odhaľovanie tajomstiev pyramíd : (The Orion Mystery) - Bauval, Robert, 1948-; Gilbert, Adrian, 1949- (Remedium, 2001)
Priekopnícka kniha, poskytujúca celkom nový prístup k pôvodu a zmyslu najtrvalejšieho mystéria starého sveta. Dvojica autorov pútavo a zrozumiteľne približuje postup a závery výskumov, ktoré sú veľmi dôležité pre pochopenie veku pyramíd.