Domček v prérii - Ingalls-Wilder, Laura, 1867-1957 (Klasické príbehy, 2001)
V domčeku na Vysokej prérii bolo pekne a útulne, ale malá Laura ho skoro opustí, lebo sa nachádza na indiánskom území. Opäť putuje so sestrou Mary a maličkou Carrie v krytom voze až do Minnesoty. Tam sa rodinka usadí pri riečke so slivkovým sadom a Laura býva v nezvyčajnom domčeku vyhĺbenom v riečnom brehu. Vchod dovnútra zdobia lúčne kvietky a vodná hladina láka k veselým hrám.