Poľana nad Detvou - Šagát, Marián, 1935-; Fillo, Ján (Knižné centrum, 1998)
Zastavte sa s nami a zahľaďte sa do diaľav, počúvajte a obdivujte. Ponúkame Vám prekrásnu farebnú obrazovú knižku o divokej Poľane, jej okolí. Nahliadnite a precíťte autorovo naplnenie predstáv a túžob, prežívanie snov i skutočností v čarovnej panoráme. Knižka je obohatená i nemeckým textom, krátkym prerozprávaním o čarokrásnej slovenskej prírode.