Poľana nad Detvou - Šagát, Marián, 1935-; Fillo, Ján; Šagát, Marián, 1935-; Grofčíková, Helena; Straka, Štefan; Michaelli, Lorenzo (Žilina Knižné centrum, 1998)
Zastavte sa s nami a zahľaďte sa do diaľav, počúvajte a obdivujte. Ponúkame Vám prekrásnu farebnú obrazovú knižku o divokej Poľane, jej okolí. Nahliadnite a precíťte autorovo naplnenie predstáv a túžob, prežívanie snov i skutočností v čarovnej panoráme. Knižka je obohatená i nemeckým textom, krátkym prerozprávaním o čarokrásnej slovenskej prírode.
Súbežný text nem. a angl.
Keywords: Poľana - vrch (Slovensko); rezervácie prírodné; chránená krajinná oblasť; príroda; fotografie; obrazové publikácie; Šagát, Marián (slovenský lesník, fotograf Poľany, autor fotografií v mnohých publikáciách, časopisoch a kalendároch. Bol o ňom natočený film Kráľ Poľany. Je občan Vígľaša. Nar. 1935 Pohronský Bukovec, Slovensko -); regionálne zbierky; Poľana - vrch (Slovensko)