Ako šla rozprávka do sveta: Výber európskych rozprávok - Slobodová, Elena; Zmatlíková, Helena, 1923-2005 (Mladé letá, 1980)
V knihe sa najmenší čitatelia stretnú s obľúbenými rozprávkovými postavami z rôznych krajín. Výber najkrajších európskych rozprávok ilustrovala Helena Zmatlíková.