Mladší brat - Bartová, Agnija, 1906-1981 (Mladé letá, 1986)
Keď sa náš Andrej narodil, jar bola dokorán. Spievali vtáky z plných síl, rozváňal orgován. Pyšný je otec na syna, i ja, že brata mám. Môj braček, braček, to je chlapina: hľa, na svet prišiel sám!