Mladší brat - Bartová, Agnija, 1906-1981; Turan, Ján, 1932-; Horáčková, Jozefína; Števková, Mária, 1940- (Bratislava Mladé letá, 1986)
Keď sa náš Andrej narodil, jar bola dokorán. Spievali vtáky z plných síl, rozváňal orgován. Pyšný je otec na syna, i ja, že brata mám. Môj braček, braček, to je chlapina: hľa, na svet prišiel sám!
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: básne autorské; básne o deťoch; básne o zvieratách; poézia; Bartová, Agnija Lvovna (ruská poetka, autorka básnických zbierok pre deti a mládež, 17.02.1906 - 01.04.1981); Turan, Ján, manželka - Jana Šrámková, syn - Adrijan Turan (slovenský spisovateľ pre deti a mládež, básnik, textár, prekladateľ, riaditeľ divadla. * 13.02.1932 Úľany nad Žitavou, Slovensko -); Števková, Mária (slovenská spisovateľka, editorka, prekladateľka, vydavateľka. Od roku 1972 bola redaktorkou vo vydavateľstve Mladé letá. V roku 1991 spolu s Danielom Hevierom založila vydavateľstvo BUVIK, špecializované na vydávanie umeleckej literatúry pre malé deti. Nar. 25.03.1940 Medgyesegyháza -); ruská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov