Maxipes Fík (Maxipes Fík) - Čechura, Rudolf, 1931-2014; Baloghová, Magda, 1945-; Šalamoun, Jiří, 1935-; Števková, Mária, 1940- (Bratislava Mladé letá, 1988)
Knižka rozpráva o príhodách veľkého psa bernardína Fíka a dievčatku Ajke.
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o zvieratách; psy; Čechura, Rudolf (bol český spisovateľ, televízny scenárista, autor Maxipsa Fíka alebo Huga z hôr, významný český holmesolog a propagátor Sherlocka Holmesa v SR a nositeľ mnohých ocenení za svoje detektívne príbehy. * 05.02.1931 Želénky u Prahy, Česko - 07.10.2014 Praha, Česko); próza; Baloghová, Magda (slovenská poétka literatúry pre deti a mládež, prekladateľka. Nar. 30.10.1945 Nové Mesto nad Váhom -); Števková, Mária (slovenská spisovateľka, editorka, prekladateľka, vydavateľka. Od roku 1972 bola redaktorkou vo vydavateľstve Mladé letá. V roku 1991 spolu s Danielom Hevierom založila vydavateľstvo BUVIK, špecializované na vydávanie umeleckej literatúry pre malé deti. Nar. 25.03.1940 Medgyesegyháza -); česká literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov