Malá knižka o veľkom slnku - Kozlík, Daniel (Mladé letá, 1962)
V knižke nájdete príbehy o slnku, z čoho je slnko, kde slnko spáva, prečo je tma, tajomstvo slnečných lúčov, či je slnko veľké a ťažké a aj o hvezdárňach a ďalekohľadoch. Jednotlivé príbehy majú poučný charakter. Autor knihu napísal za odbornej spolupráce dr. Ľudmily Pajdušákovej.