Kocúrik Zlatá labka - Odran, Milan, 1937-; Gergeľová, Viera, 1930-2004 (Mladé letá, 1977)
Ale i keď miestami sú tieto bieloruské rozprávky, podobné našim rozprávkam, sú predsa celkom iné. Majú svoju zvláštnu krásu a poéziu, tak ako ju má kraj, v ktorom vznikli, ako ju má reč, ktorou ich rozprávali. A pre túto ich zvláštnu krásu a poéziu sme ich pretlmočili do našej reči, aby sme ňou obohatili naše vlastné sny o odvahe a spravodlivosti na svete.