Prešporský zvon: Bratislavské báje, povesti a historické obrázky - Ďuríčková, Mária, 1919-2004 (Vybrané spisy Márie Ďuríčkovej, 1981)
Aj v druhom zväzku ožívajú pred nami známe i menej známe budovy,ulice i zákutia starej Bratislavy, historické postavy, príbehy skutočné i vytvorené fantáziou ľudu....