Prešporský zvon: Bratislavské báje, povesti a historické obrázky - Ďuríčková, Mária, 1919-2004; Cipár, Miroslav, 1935-; Ferková, Hana, 1927-2005 (Bratislava Mladé letá, 1981)
Aj v druhom zväzku ožívajú pred nami známe i menej známe budovy,ulice i zákutia starej Bratislavy, historické postavy, príbehy skutočné i vytvorené fantáziou ľudu....
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: báje autorské; bratislavské povesti; slovenské povesti; Bratislava (Slovensko); próza; Ďuríčková, Mária, vl. menom Mária Masaryková, rodená Piecková (slovenská spisovateľka, prekladateľka, scenáristka a autorka literatúry pre deti a mládež, 29.09.1919 Zvolenská Slatina - 15.03.2004 Bratislava); Cipár, Miroslav (pravdepodobne najvšestrannejší slovenský výtvarník, maliar, grafik, dizajnér, tvorca známkovej grafiky, ilustrátor, činný spoločensky a publicisticky, 1935 Vysoká nad Kysucou -); slovenská literatúra - texty; Bratislava (Slovensko); pre čitateľov od 9 rokov; Ferková, Hana, rodená Strýčková (bola slovenská spisovateľka, záujem litérárna veda a prekladateľka z nemčiny a francúzštiny. * 13.12.1927 Košúty, Slovensko - 30.09.2005 Bratislava, Slovensko)