Rozprávky z hôr - Ondrejov, Ľudo, 1901-1962 (Mladé letá, 1963)
Keď pôjdete horou horičižnou,nájdete tam všetky stromy a všetky lístky, ktoré sme tu opísali. Po tej hore len srnky prebiehajú a diviaky hľadajú plody, spadnuté zo stromov...