Rozprávky z hôr - Ondrejov, Ľudo, 1901-1962; Kellenberger, Ľubomír, 1921-1971; Ferková, Hana, 1927-2005 (Bratislava Mladé letá, 1963)
Keď pôjdete horou horičižnou,nájdete tam všetky stromy a všetky lístky, ktoré sme tu opísali. Po tej hore len srnky prebiehajú a diviaky hľadajú plody, spadnuté zo stromov...
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o prírode; Kellenberger, Ľubomír (slovenský grafik, ilustrátor, príslušník mladej umeleckej bohémy, formovaný veľkomestským prostredím Bratislavy a vinohradníckym prostredím Modry, 23.11.1921 Bratislava - 13.04.1971 Bratislava); prírodné vedy; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov; Ferková, Hana, rodená Strýčková (bola slovenská spisovateľka, záujem litérárna veda a prekladateľka z nemčiny a francúzštiny. * 13.12.1927 Košúty, Slovensko - 30.09.2005 Bratislava, Slovensko)