Dvadsaťtisíc míľ od Verna - Hlinka, Bohuslav: 1927-1989 (Sputnik, 1984)
Autori- Bohuslav Hlinka perom a Jiří Všetečka ilustračným materiálom si vytýčili náročnú úlohu: motívmi z literárneho diela Jula Verna voviesť čitateľa do súčasného sveta vedy a techniky, ich poslania, možností, potrieb aj problémov. Zachytávajú cestu, ktorú - najmä strojárstvo prekonali.. Uvádzajú množstvo zaujímavých postrehov, informácií a faktov.