Knižka maca Bonifáca: Pracovné listy pre deti s dyslexiou - Muntágová, Lívia (Matica slovenská, 2005)
Knižka Maca Bonifáca je vhodná na individuálnu i skupinovú prácu s deťmi. u ktorých bola diagnostikovaná dyslexia. Táto knižka je určená najmä deťom. ktoré sa pomocou bežných vyučovacích metód nenaučia plynule čítať otvorené slabiky a slová z nich zložené. Ak si tento krok žiaci dostatočne neosvoja. nezvládajú ani náročnejšie zatvorené slabiky a celková technika čítania je nesprávna.Prvé strany publikácie sú zamerané na nácvik čítania samostatnej slabiky a upevnenie sluchovej analýzy a syntézy slova. Odporúčame týmto cvičeniam venovať dostatok času. pričom i nácvik dvojslabičných slov v nasledujúcej časti je možné a vhodné využiť prednostne na nácvik samostatnej slabiky. Ďalšie cvičenia zamerané na zlepšenie zrakovej a sluchovej diferenciácie. intermodálneho a seriálneho vímania. pravoľavej orientácie atď. odporúčame podľa individuálnej potreby dieťaťa doplniť z iných zdrojov.