Robinzoni vesmíru : (Robinzoni vesmíru) - Běhounek, František, 1898-1973 (Klub mladých čitateľov, 1974)
Staršia česká sci-fi. Zem je tu ohrozená zrážkou s kométou. Ku kométe je vyslaná kozmická loď, aby tu odpálila nálož a teleso vychýlila z dráhy. Loď však na kométe stroskotá. Podarí sa zabrániť zrážke so Zemou, ale posádka lodi sa bezmocne vzďaľuje od našej planéty. Našťastie sa minú s Halleyovou kométou letiacou v opačnom smere, presadnú na ňu a spolu s ňou sa vrátia k Zemi. Kniha voľne nadväzuje na knihu Akcia L.