Klapzubova jedenástka : (Klapzubova jedenáctka) - Bass, Eduard (Zlatý klíček, 1966)
Bol raz jeden chudobný domkár, volal sa Klapzuba, a ten mal jedenásť synov. Vo svojej chudobe nevedel, čo s nimi, a tak z nich urobil futbalové družstvo. Pri domci mal pekný rovný kúsok lúčky, z nej urobil ihrisko, predal kozu, kúpil za to dve lopty, a chlapci začali trénovať...