Muž pre Oklahomu : (Muž pro Oklahomu) - Pašek, Mirko, 1910-2002 (Stopy, 1984)
Dobrodružný román - tragický príbeh hrdého kmeňa Komančov a belošky Cyntie. Vyrastala ako sirota medzi Indiánmi, osvojila si ich spôsob života a bola šťastná, až kým nestretla znovu belochov...