Pozdrav z Prahy: Výber poviedok súčasných českých spisovateľov pre mládež - Čtvrtek, Václav, 1911-1976; Adlová, Věra, 1919-1999; Šmahelová, Helena, 1910-1997; Říha, Bohumil, 1907-1987; Tomeček, Jaromír, 1906-1997; Hofman, Ota, 1928-1989; Rampáková, Lima, 1945- (Klub mladých čitateľov, 1982)
Táto kniha nie je čítanka ani anatólogia. Je to výber, ktorý chce mladým slovenským čitateľom ukázať aspoň niekoľko významných a zaujímavých spisovateľov, zoznámiť ich s ich poviedkovou tvorbou a prispieť tak k vzájomnému poznávaniu českej a slovenskej literatúry, čo má u nás dobrú a dlhoročnú tradíciu.