Deti kapitána Granta (Les enfants du capitaine Grant) - Verne, Jules, 1828-1905; Ušák, Teofil, 1922-1999; Mydlo, Svetozár, 1948-2014 (Bratislava Mladé letá, 1998)
Dobrodružný román - v tejto krásnej a zaujímavej knižke sa pôjdete pozrieť prostredníctvom autora do Južnej Ameriky, Austrálie a do Tichomoria...
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: romány autorské; vedecko-fantastické romány; dobrodružné romány; Verne, Jules (francúzsky spisovateľ sci-fi žánru, 8.2.1828 Nantes - 24.3.1905 Amiens); Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, výtvarný redaktor, grafický dizajnér aj poštových známok, karikaturista a ilustrátor. Pôsobil dlhoročne ako výtvarný redaktor vydavateľstva Mladé letá. Vytvoril viac ako 500 kníh, mnohé ilustroval. Verejnosť pozná jeho prácu pre Radošinské naivné divadlo, pre ktoré tvoril plagáty, bulletiny, ilustrácie i scény a s ktorým ho spájal originálny štýl a zmysel pre humor. Slovenské múzeum dizajnu uchováva mnohé práce a návrhy tohto originálneho autora. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko); próza; francúzska literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov; Ušák, Teofil (bol slovenský prekladateľ. * 24.06.1922 v Kátloviciach, Slovensko - 16.12.1999 v Bratislave, Slovensko)