800 míľ po Amazone : (La Jangada, Huit cents lieues sur l'Amazone) - Verne, Jules, 1828-1905 (Knihy Julesa Verna, 1988)
Dobrodružná klasická verneovka, odohrávajúca sa v povodí rieky Amazon v Brazílii,v Južnej Amerike...