Ve znamení náhody - Effa, Karel, 1922- 1993 (Melantrich, 1987)
Autor vzpomíná nejdříve na dětství, dále na příslušnost k vládnímu vojsku. Autor vypravuje prostě, přátelsky, s rozkoší z humoru a z překvapení, a je vám při tom vyprávění dobře...