Ve znamení náhody - Effa, Karel, 1922- 1993; Kožík, František, 1909-1997; Habr, Miroslav; Hartl, O.M. (Melantrich Praha, 1987)
Autor vzpomíná nejdříve na dětství, dále na příslušnost k vládnímu vojsku. Autor vypravuje prostě, přátelsky, s rozkoší z humoru a z překvapení, a je vám při tom vyprávění dobře...
Keywords: Effa, Karel, celým menom Karel Effenberger (bol český herec a spevák. Nar. 23.05.1922 v Prahe, Česko - 11.06.1993 V Prahe, Česko); príbehy autorské; autobiografické príbehy; humoristické príbehy; spomienky; skutočné príbehy; próza; česká literatúra - texty; Kožík, František (český básník, prozaik, autor biografií, dramatik, esperantista, autor rozhlasových hier, historických a biografických románov, rozhlasový redaktor, prekladateľ. * 16.05.1909 Uhorský Brod, Česko - 05.04.1997 Praha, Česko)