Válka policajtů - Frýbort, Pavel, 1946-2007 (Šulc a spol, 1997)
Michal Najman má tridsaťtri rokov. Jeho život bol doteraz plný kotrmelcov, ktoré ho mnohokrát vyniesli hore, ale nasledoval vždy pád, krkolomný a nebezpečný. Po týchto skúsenostiach Michal zmúdrel a chce sa venovať len obchodom bez rizika. To je však ilúzia, na ktorú doplatí. Jedného dňa naňho čaká polícia v byte zavraždeného obchodníka, ktorý mu mal uhradiť zmenku. Je to pasca. Okolo Michala sa pohybujú zlovestní ľudia, ktorí ho nepochybne využili ako figúrku do svojej záhadnej politickej hry. Michal si pripadá ako nevinný dobrodruh, ktorý sa ocitol medzi dvomi armádami pred bitkou.