Berunky - Frýbort, Pavel, 1946-2007 (Šulc a spol, 2000)
Berunky jsou mladé dívky, které se snadno nechají zlákat pozlátkem velkého světa a většinou na to doplatí. Ztratí se v nočních klubech, odjedou na dovolenou k moři, přihlásí se na atraktivní konkurz v zahraničí a skončí v sítích obchodníků s bílým masem. Ztracená berunka Darja o pravém smyslu svého života ještě nic netuší, ale je výjimečná tím, že je utajenou nemanželskou dcerou senátora, jenž je vydírán v souvislosti s vytunelovanou bankou. Darju hledá soukromý detektiv Honza Jareš a události ho stále více vtahují do role prostředníka v záhadné záležitosti. Pokud udělá, co od něho požaduje skupina zainteresovaná na rizikových finančních obchodech, dozví se, kde je Darja. Nebo jenom poslouží jako pěšec ve vysoké hře, po dvou tazích obětovaný stejně jako jedna finanční manažerka, nepohodlná svědkyně bankovních podvodů?