Pod letným nebom : (Pod letnim nebom) - Bubnys, Vytautas George, 1932- (Nová sovietska tvorba, 1979)
V tomto románe autor pokračuje v psychologickej a sociálnej analýze litovskej dediny. Ústrednou postavou príbehu je starý roľník Marčius Kreivenas a členovia rodiny. Na rozklade tejto patriarchálnej rodiny autor zobrazuje protirečenia medzi starým a novým, víťaziacu silu nového a kladie si pritom otázku, či krízu,ktorú prežíva Marčius a jeho rodina, nezavinil sám hrdina tým, že odtrhol svoje deti od pôdy...