Modranské biele - Fleischhacker, Pavel (Osveta, 1986)
Obrázky zo starej Modry nájde čitateľ v tejto knižke. Obrázky jednoduché, ale typické, nenáročné, ale veselé. Pobavia ho žartovné príhody či drobné fígle, inšpirované najmä chutným modranským vínkom, ktoré sa dorába v tomto historickom vinohradníckom mestečku dodnes.