Thibaultovci 1 : (Les Thibault) - Gard, Roger Martin du, 1881-1958 (Svetová tvorba, 1962)
Kniha ponúka román o prvej svetovej vojne, román politický - zobrazuje rodinnú tragédiu rodu Thibaultovcov, ktorá sa mení na tragédiu všeobecnú, na tragédiu celého ľudstva...