Dlouhé bílé sucho : (A dry white season) - Brink, André Philippus, 1935- (Galérie moderních autorú, 1985)
Román z Jihoafrické republiky je příběhem bílého učitele, který ztratí víru ve společenský pořádek své země, když pátrá po událostech kolem smrti dvou černochů, obětí násilí policie.