Sedem rokov v Tibete - Harrer, Heinrich: 1912-2006 (Motýľ, 1998)
Dramatický príbeh vojnového utečenca, ktorý sa pri namáhavom úteku dostane do zakázanej krajiny Tibet a zoznámi sa priamo s dalajlámom.