Sedem rokov v Tibete - Harrer, Heinrich: 1912-2006; Pokojná, Margita (Motýľ Bratislava, 1998)
Dramatický príbeh vojnového utečenca, ktorý sa pri namáhavom úteku dostane do zakázanej krajiny Tibet a zoznámi sa priamo s dalajlámom.
Keywords: biografické romány; dobrodružné romány; cestopisné reportáže; horolezci rakúski; expedície horolezecké; Dalajláma; Tibet (Čína); Harrer, Heinrich (bol rakúsky horolezec, cestovateľ, geograf, fotograf a spisovateľ. * 06.07.1912 Hüttenberg, Korutánsko, Rakúsko - 07.01.2006 Friesach, Korutánsko, Rakúsko); sfilmované romány; próza; rakúska literatúra - texty; Tibet (Čína)