Hriešne lásky osamotených mužov. Ako chutí zakázané ovocie - Hudec, Ivan, 1947- (Nová próza, 1988)
Ivan Hudec vo svojom debute postupne predstavuje tri nešťastné manželské páry (Dominika a Júliu, Izidora a Fanku, Blažeja a Emu), zoznamuje nás nielen s ich manželskými problémami, ale aj s problémami okolo divadla malých foriem. Autor sa usiluje nič nepredstierať ani nezastierať, nastoľuje a pokúša sa riešiť závažné problémy vyplývajúce nielen z manželského súžitia a medziľudských vzťahov, ale aj z existencie divadla, ktorého ctižiadosťou bolo nadviazať bezprostredný kontakt s divákom, aby aj on pocítil očisťujúci a zušľachťujúci účinok umenia.