Setkání v Karlových Varech - Beneš, Karel Josef, 1896-1969; Gabriel, Jozef (Praha Československý spisovatel, 1959)
Za vojny zavlečené dieťa do Nemecka sa stane známou herečkou a v Karlových Varoch sa stretne so skutočnou matkou.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; Beneš, Karel Josef. Používal pseudonymy : Karel Beneš, Karel Beneš-Jizerské, K. Jizerská, KJ (bol český spisovateľ a scenárista. Bol autorom historických diel, psychologických románov a tiež autorom filmových scenárov. Publikoval taktiež články o hudbe. Študoval prírodné vedy, filozofiu, dejiny hudby a medicínu. Jeho manželkou bola husľová virtuózku Ervin Brokešová (1900-1987). * 21.02.1896 Praha, Rakúsko-Uhorsko, dnes Česko - 27.03.1969 Rožmitál pod Třemšínem, Československo, dnes Česko); protivojnové romány; psychologické romány; próza; česká literatúra - texty