Zvonodrozdovo : (Clochemerle) - Chevallier, Gabriel (Slovenský spisovateľ, 1983)
Škandálna kronika malého mestečka v juhofrancúzskom Beaujolais nepotrebuje doporučenie. Stavba obecného záchodu, ktorá rozoštvala celé Zvonodrozdovo na dva nezmieriteľné tábory - Záchodobijcov a Záchodomilovníkov - sa stala autorovi zámienkou k neprekonateľne šťavnatej grotesknej karikatúre, v ktorej sa s vtipom a šarmom vysporiadava s francúzskymi verejnými pomermi po prvej svetovej vojne.