Dračí oči : (The eyes of the dragon) - King, Stephen, 1947- (Laser, 1996)
Rozprávku plnú kráľov, kráľovien a kúzelníkov písal autor pôvodne pre svoju dcéru Naomi. Oteckove desivé horory ju príliš nezaujímali, nebol by to však Stephen King, keby sa do rozprávania nevložil naplno so všetkým, čo vie. Výsledkom je klasicky kingovský napínavý príbeh, ktorého hrdinovia, rozprávkovo typizovaní, cítia skutočnú radosť, bolesť i strach, a majstrovsky stupňované napätie nedovolí knihu odložiť do poslednej stránky. Čitatelia Temnej veže rovnako neponechajú bez povšimnutia fakt, že sa jedná o ďalšiu knihu dokresľujúcu svet Rolanda z Gileadu.