Rasputin a cárovná - Izakovič, Ivan, 1934-; Kiš, Fedor, 1946-; Engelmann, Alfréd, 1916-1988; Rasputin, Grigorij Jefimovič, 1872-1916 (Bratislava Tatran, 1984)
Zákulisie života na dvore ruských cárov, nevyliečiteľná choroba následníka trónu, závratná kariéra sibírskeho sedliaka Grigorija Rasputina, jeho vzťah k cárovnej, sprisahanie monarchistov, februárová revolúcia, ktorá sa r. 1917 v Rusku rozhorela napriek pretrvávajúcim tuhým mrazom, odstúpenie cára v atmosfére, kedy sa Rusko zadúšalo neriešiteľnými problémami ľ to všetko sú historické skutočnosti, na základe ktorých sa rozvíja pestrý, napínavý dej tejto knihy.
Keywords: romány autorské; historické romány; spoločenské romány; Izakovič, Ivan (slovenský spisovateľ, dramatik, literárny kritik, redaktor, prekladateľ, syn úradníka a prekladateľa Karola Izakoviča-Podolinského, 15.11.1934 Bratislava -); životopisné romány; politické romány; próza; slovenská literatúra - texty