Mŕtva zóna : (The Dead Zone) - King, Stephen, 1947- (Máj, 1987)
Ide o príbeh, ktorý sa do určitej miery odlišuje od ostatných autorových hrôzostrašných próz. Je to vzrušujúci a napínavý príbeh, ktorého dej sa odvíja na pozadí skutočných historických udalostí v Spojených štátoch v sedemdesiatych rokoch tohto storočia. Mŕtva zóna je v poradí piatym románom Stephena Kinga a podľa všetkých dostupných štatistík predaja knihy patrí medzi jeho najúspešnejšie.