Čas do úsvitu - Kováčik, Peter, 1936- (Nová próza, 1974)
V prozaickom triptychu sa autor vracia do čias bojov proti fašizmu. Usiluje sa pritom postihnúť celú zložitosť rozhodnutí, činov a motivácí svojich postáv, ktorých charaktery a postoje preveruje práve vojna...