Sto rokov samoty - Márquez, Gabriel García, 1927-2014 (Luk, 1984)
Magický príbeh o zrode, rozkvete a zániku mestečka, o živote, káskach a túžbach jej obyvateľov. Popri všedných udalostiach tu ožívajú fantastické príbehy, dávne mýty a legendy.