Tri ženy : (Drei Frauen, Nachlass zu Lebzeiten) - Musil, Robert (Rovesník, 1984)
Zaradené sú tu 3 novely: Grigia, Portugalka a Tonka, v ktorých sa autor sústreďuje na zobrazenie vzťahu muža a ženy, na ich citový život a na individuálny prístup každého z partnerov.