Motýlik : (Pillangó) - Móricz, Zsigmond, 1879-1942 (Máj, 1966)
Strhujúci ľúbostný príbeh Jožka Darabosa a Zuzky Hitvesovej, oslavujúci víťazstvo mravnej čistoty, krásy a ľúbosti, plný poézie a lyričnosti...