Chán Asparuch - Mutafčieva, Vera Petrovna, 1929-2009 (Lipa, 1986)
Mutafčievovej Chán Asparuch je kniha príťažlivá a múdra, kniha o ľuďoch vo víre dejinných udalostí, o všeľudských problémoch v každej epoche... "Historický román o legendárním zakladateli bulharského státu."