Chán Asparuch - Mutafčieva, Vera Petrovna, 1929-2009; Urbančíková, Nikolina; Hanáková, Danica (Košice Východoslovenské vydavateľstvo, 1986)
Mutafčievovej Chán Asparuch je kniha príťažlivá a múdra, kniha o ľuďoch vo víre dejinných udalostí, o všeľudských problémoch v každej epoche... "Historický román o legendárním zakladateli bulharského státu."
Keywords: romány autorské; historické romány; 7. stor; spoločenské romány; dejiny bulharské; sfilmované romány; próza; Bulharsko; bulharská literatúra - texty; Bulharsko