Stíny pod piniemi - Neužil, František, 1907-1995 (Blok, 1986)
Tento román zachytáva obdobie od prvej svetovej vojny až do šesťdesiatych rokov. Zachytáva dve ľudské osudy, životný príbeh Emila Pleskača z Moravy a talianskej Tiziany.