Veselá knižka do prvej lavice - Janovic, Tomáš, 1937- (Prvá kniha, 2001)
V tejto knihe sú vlastne knižky dve: Rozprávkové varechy a Drevený tato. Humorné básničky o dvoch dcérach a ich trošku nešikovnom, ale dobrom tatovi. Veď ich ani neláta obyčajne, ale rád a neobyčajnými varechami: Kocúrom v čižmách, Alibabom a zbojníkmi alebo Červenou čiapočkou... Knižka pre prvákov, ale aj pre všetkých, ktorí sa radi smejú a čítajú básničky.