Veselá knižka do prvej lavice - Janovic, Tomáš, 1937-; Cpin, Peter, 1947- (Bratislava Mladé letá, 2001)
V tejto knihe sú vlastne knižky dve: Rozprávkové varechy a Drevený tato. Humorné básničky o dvoch dcérach a ich trošku nešikovnom, ale dobrom tatovi. Veď ich ani neláta obyčajne, ale rád a neobyčajnými varechami: Kocúrom v čižmách, Alibabom a zbojníkmi alebo Červenou čiapočkou... Knižka pre prvákov, ale aj pre všetkých, ktorí sa radi smejú a čítajú básničky.
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; humoristické rozprávky; Janovic, Tomáš (slovenský spisovateľ, novinár, textár, básnik, autor rozhlasových, televízných, divadelných hier a autor literatúry pre deti a mládež, 22.5.1937 Bratislava -); školské prostredie; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov; Cpin, Peter (slovenský výtvarník, grafik, ilustrátor, 08.11.1947 Bratislava -)