Slnko, starec a dievča - Šukšin, Vasilij Makarovič, 1929-1974 (Obzor, 1978)
Slnko, starec a dievča je zbierka Šukšinových poviedok. Zaujímavé sú predovšetkým štúdiami čudákov, ľudí svojráznych názorov a spôsobu života. Jedna z poviedok je o mladom dievčati.