Súostrovie v ohni : (Ľ Archipel en feu) - Verne, Jules: 1828-1905 1828-1905 (Knihy J. Verna, 1983)
Verneho román s historickým námetom. Román Súostrovie v ohni je o nezávislosti Grécka v 19. storočí, kde hlavným hrdinom príbehu je pirát Nikolas Starkos.