Súostrovie v ohni (Ľ Archipel en feu) - Verne, Jules: 1828-1905 1828-1905; Gálová, Mária Marta: 1949-; Veselý, Milan: 1939-2015; Gálová, Mária Marta: 1949- (Bratislava Mladé letá, 1983)
Verneho román s historickým námetom. Román Súostrovie v ohni je o nezávislosti Grécka v 19. storočí, kde hlavným hrdinom príbehu je pirát Nikolas Starkos.
Vysvetlivky. Výslovnosť. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: romány autorské; historické romány; 19. stor; Verne, Jules, celým menom Jules Gabriel Verne (bol francúzsky spisovateľ dobrodružných románov, vedceko-fantastických románov, sci-fi žánru. Jeho knihy sú dodnes obľúbené hlavne medzi mládežou. * 08.02.1828 Nantes, Francúzsko - 24.03.1905 Amiens, Francúzsko); vedecko-fantastické romány; dobrodružné romány; próza; francúzska literatúra - texty; Grécko; Grécko; pre čitateľov od 11 rokov; Veselý, Milan (bol slovenský výtvarník, grafický dizajnér, scénofraf, popredný predstaviteľ grafického dizajnu na Slovensku, medzinárodne uznávaný. * 01.12.1939 Bratislava, Slovensko -25.09.2015 Bratislava, Slovensko)